Tips til en bedre økonomi

Om du føler du har for lite penger å bruke hver måned, finnes det råd. Ved å følge noen få tips, kan du kanskje klare å få noen tusenlapper ekstra tilgjengelig hver måned. De fleste har noen steder det er mulig å spare inn noen kroner, og ikke alle utgifter er alltid like nødvendige som man tenker der og da. Når man får bedre oversikt over hva pengene går til, kan det være lettere å prioritere bort utgifter man egentlig ikke trenger å ha.

Refinansier smålån

Lån penger til å refinansiere dyre smålån og kredittkort. www.låne-penger-på-dagen.no er en god side som finner de beste lånetilbudene på markedet. Her kan du samle flere mindre lån til et større som gir mye bedre renter. Slik sparer du flere tusenlapper i året.

Budsjett hjelper deg å få oversikt

En måte å få bedre økonomi på, kan være å føre budsjett på utgiftene sine. Bruk gjerne SIFO sitt referansebudsjett På denne måten får man mye bedre kontroll over hva man faktisk bruker penger på, og kan planlegge slik man ønsker om det er noe spesielt man ønsker eller trenger. Mange vet ikke i det hele tatt hva de bruker penger på, og de fleste tenker ikke over at mange små beløp raskt blir store beløp, og at lønningen forsvinner raskt om man bruker mange småbeløp hver dag.

Ved å sette seg ned og gå gjennom alle faste utgifter og andre utgifter man ønsker å fortsette å ha, så ser man veldig tydelig hva pengene går til. På denne måten vil man raskt kunne prioritere bort unødvendige utgifter slik at man heller kan prioritere dem til andre ting man ønsker. Dette kan også gjøre at man klarer å spare noen kroner.

Gjeld koster ofte mye

Gjeld er ofte en stor andel av manges månedlige utgifter. En måte å bedre økonomien på er derfor å forsøke å betale ned gjeld så raskt som mulig. På denne måten kan man drastisk redusere månedlige utgifter og i stedet spare penger slik at man slipper å låne penger når det er noe man har lyst på. Det kan være ganske tilfredsstillende å ha penger i bakhånd slik at man har penger når det oppstår en situasjon som krever ekstra utgifter. Om man ikke kan få betalt ned gjelden, er en annen mulighet å refinansiere dyr gjeld. Om man har mye dyre smålån eller kredittkort, kan man ofte få disse refinansiert med et større forbrukslån eller eventuelt ved å øke boliglånet. Dette kan hjelpe med å spare flere tusenlapper hver måned, som igjen kan benyttes på å betale ned gjelden raskere enn planlagt.

Ekstra inntekt

En annen metode å bedre økonomien på, kan være å skaffe seg en ekstra inntekt. Er man student, kan man få seg en jobb på kveldstid. Dette kan gjøre at man ikke får så mye tid som man skulle ønske til studier, men det blir alltid en prioritering mellom tid til studier og tid til å tjene noen ekstra kroner. For andre som har en full stilling allerede, men føler de tjener litt lite, kan de også skaffe seg en ekstrajobb om det lar seg gjøre tidsmessig. Dette kan være for å dekke ekstra utgifter en periode, eller for fast å spe på inntekten.

Om man ikke har mulighet til å være til stede på en annen jobb på spesifikke tidspunkter hver uke, kan det være mulig med andre løsninger. Man kan, for eksempel, lage sin egen ekstrajobb. Det finnes en del muligheter for å tjene noen ekstra kroner ved online freelancing, eller ved hjelp av andre nettbaserte løsninger. Det finnes eksempler på at man kan tjene noen kroner ved å fylle ut spørreundersøkelser, selge fotografier, selge maler for nettsteder, eller mye annet.

Spar der du kan

Det kan også hjelpe deg å få en bedre økonomi om du rett og slett ser etter måter hvor du kan spare noen kroner på dine faste utgifter. Det kan være å velge de billigere merkene i matbutikken, eller se etter gode tilbud på nettsteder når man skal kjøpe noe. Det er også mulig å spare ved å handle det du bruker å handle med et betalingskort som gir deg rabatter eller cashback på de tingene du vanligvis kjøper.